Topul inovatorilor sociali şi al sustinatorilor lor a fost facut public joi, 18 mai, in cadrul evenimentului de lansare in Romania a celei mai mari organizatii globale care sprijina antreprenorii sociali si inovatia sociala: Ashoka.

In ultimele luni, Ashoka a cartografiat Harta Inovatorilor Sociali din Romania. Aceasta cuprinde numele a peste 900 de oameni care genereaza schimbarea in tara noastra. Din cercetare a rezultat si topul inovatorilor sociali şi al sustinatorilor lor, care reuneşte peste 30 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social. Printre aceştia se numara si Simona David Crisbășanu, președinta Asociației ROI și membră în Consiliul Director al Federației Coaliția pentru Educație.

Sunt prezenți în acest top și Vlad Voiculescu – creatorul taberei dedicate copiilor bolnavi de cancer MagiCamp, Elena Calistru – preşedinte şi co-fondator al organizatiei  pentru implicare civica Funky Citizens, Daniela Vișoianu, președinta Coaliției pentru Educație, Diana Certan – director executiv, comunicare si fundraising Organizatia Umanitara Concordia, Tica Darie – fondatorul Intreprinderii Sociale Made in Rosia Montana, Oana Preda – unul dintre initiatorii Centrului de Resurse pentru participare publica (CeRe)  si Cristian Lupsa – fondatorul publicatiei Decat o Revista, Alexandra Anton, Yuppi Koty – Ploiești etc. Pe hartă îl regăsim și pe Mircea Crisbășanu, membru al Asociației ROI și promotor al dezvoltării durabile prin cicloturism.

Ashoka este cea mai mare organizatie globala de sprijinire a antreprenoriatului social, care pune accentul pe inovatia sociala cu impact sistemic si investeste in oamenii care produc o schimbare importanta in societate. Unele dintre cele mai de succes inovatii sociale implementate in Romania – Teach for Romania, TechSoup si Simplon – au fost fondate in tara de origine de catre membrii Ashoka.

“De 35 de ani, Ashoka identifica si sprijina antreprenori sociali de varf. Acesti oameni schimba, prin creativitate, curaj si perseverenta, societati intregi. Peste 60% din inovatorii sprijiniti de noi transforma radical politicile publice si guvernanta domeniilor in care actioneaza, fie ca vorbim de energie si mediu, de incluziune sociala sau de educatie. Avem insa credinta ca, intr-o lume aflata in schimbare accelerata, fiecare dintre noi trebuie sa dobandeasca abilitatile necesare pentru a deveni un agent activ al schimbarii sociale pozitive”, spune Corina Murafa, Co-Director Ashoka Romania.

Potrivit site-ului nonguvernamental.org, in cadrul evenimentului au fost prezentate planurile Ashoka pentru urmatorii ani in Romania. “Ne propunem sa construim un mediu favorabil inovarii sociale in Romania – beneficiind de sprijinul si experienta retelei internationale Ashoka precum şi de metodologiile implementate cu succes in zeci de alte tari. In 2017, prin programul Localizer, vom aduce pana la 10 Ashoka Fellows internationali care au dezvoltat inovatii in sectoare precum educatie, energie si incluziune sociala pentru a discuta modelele lor şi posibile adaptari la contextul local din Romania”, declara Laura Catana, Co-Director Ashoka Romania.

Mai multe informatii despre harta inovatorilor sociali realizată de Ashoka Romania aici.

Mai multe detalii şi analiza rezultator din această cercetare sunt disponibile aici.

Harta Inovatorilor Sociali din România şi a Susţinătorilor lor este disponibilă aici.

 

Related Post

Posteaza mesaj

*

*