logo-forumul-tinerilor-din-romania1-e1413880669678-2

APEL DESCHIS CĂTRE ŞCOLI, UNIVERSITĂŢI, CENTRE EDUCAŢIONALE ŞI DE TINERET, DIRIGINŢI ŞI PROFESORI, ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE

Dăm REstartul „Caravanei Cetǎţeniei Active Prahova”, un proiect inițiat de Forumul Tinerilor din România, reprezentat de ambasadoarea la nivel de judeţ, Ana Nedelcu, dezvoltat în 2017 cu susținerea Asociaţiei ROI.

Iniţiativa constǎ în organizarea de întâlniri şi ateliere pe probleme civice ṣi participative cu TINErii (elevi, liceeni, studenṭi şi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani) în mediile urban şi rural ale județului Prahova.

Fiecare întâlnire cuprinde două componente:
1. Concepte de culturǎ civicǎ ṣi participativǎ.
2. Atelier tematic pe probleme la nivel local/judeṭean ce implicǎ TINErii.

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

– Perioada de desfăşurare a atelierelor este martie-iunie 2017. Vă puteţi înscrie în această perioadă până la data de 13 aprilie 2017, completând acest formular. Participarea este gratuită.

– Sesiunile vor avea loc săptămânal, în zilele de vineri, ocazional in weekend (depinzând de disponibilitatea partenerilor).

– Numărul de participanţi este de minim 15 şi maxim 35.

– Tinerii pot participa împreună cu profesorii/coordonatorii lor.

– Se vor oferi adeverinţe şi diplome de participare atât partenerilor coordonatori, cât şi tinerilor participanţi.

Punctele de vedere exprimate de către tineri vor fi transmise printr-un raport către autorităţile publice locale, naţionale şi Europene în vederea stimulării participării tinerilor la viaţa comunităţii. Procesul de consultări la nivel local face parte din amplul proces al dialogului structurat cu tinerii la nivel European.

Dialogul Structurat cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor de tineret. Astfel, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie.

Raportul final al demersului va fi publicat pe site-ul Asociatiei ROI – www.aroi.ro.
~~~
Iniṭiativa face parte din procesul de implicare al Anei Nedelcu în calitate de ambasador judeṭean pentru Forumul Tinerilor din România, parte dintr-o rețea de aproximativ 70 de ambasadori ai dialogului structurat la nivel naṭional. Ana Nedelcu este formator si lucrǎtor de TINEret încǎ din 2005, fiind implicatǎ activ în proiecte ce vizeazǎ TINErii atât la nivel naṭional cât ṣi European.

www.aroi.ro
www.forumul-tinerilor.ro

Partener media: 

13537664_1108032159257142_5788607085198146182_n

Related Post

Posteaza mesaj

*

*