În tură pe Dealu MareMircea Crisbășanu, unul dintre membrii Asociației ROI, a studiat în Olanda și a revenit în România pentru a lansa un proiect inovator de antreprenoriat social – Cycling Romania . Prin acest proiect, echipa Cycling Romania pune în valoare ținuturile pitorești din țara noastră, precum și tradițiile și meșteșugurile din comunitățile locale.

Mircea este implicat în mai multe activități, de la promovarea cicloturismului în rândul românilor, la promovarea României ca destinație pentru turiștii străini. Un ziarist de la the Guardian a scris deja un articol despre tura lui Cycling Romania, ceea ce a adus numeroși turiști străini în țare noastră special pentru a-și petrece vacanța în natură.

În paralel cu organizarea de tururi în diverse zone din țară, Mircea este implicat în investigarea și marcarea de noi trasee, precum Centura Cicloturistică București și traseul Dunării.

Susținem acest proiect prin Asociație, deoarece urmărește dezvoltarea economică și socială a zonelor rurale, precum și un stil de viață sănătos. În plus, prin cicloturism protejăm și mediul, pentru că lăsăm autoturismele în parcare. În același timp, această activitate necesită numeroase investiții în infrastructură și educarea și informarea opiniei publice, precum și a localnicilor din zonele vizate pentru a aprecia și valorifica zone și obiceiuri care îi pot atrage pe turiști.

Posteaza mesaj

*

*