Președinte al Asociației ROI (www.aroi.ro), Simona David Crisbășanu a inițiat și coordonat proiectul inovator Zburd-Educație prin coaching (zburd.ro), care s-a axat pe intervenția în licee dezavantajate (în special tehnologice) din întreaga țară și a încurajat colaborarea profesori-elevi-părinți-comunitate, cu rezultate remarcabile. Pentru a inspira alte școli, președintele ROI a reușit să producă filmul documentar Ba se poate! despre intervenția în licee prin proiectul Zburd-Educație prin coaching.
A dus mai departe Zburd prin formarea de voluntari și de profesori. Zburd-Educație prin coaching a fost urmat de alte proiecte de colaborare cu licee din țară precum Adopta un liceu, Ucenic Electrician și YEEI!-Antreprenoriat la Puterea Tinerilor, proiecte derulate în parteneriat cu alte organizații neguvernamentale și/sau companii finanțatoare. În 2019, Simona a lansat platforma www.scoalazburd.ro, ce include o hartă a școlilor care transformă educația în România.
Simona David Crisbășanu a lucrat în calitate de coach/facilitator și formator cu sute de profesori, elevi și părinți, fiind o promotoare a lucrului în echipă pentru o școală mai bună. “Susțin schimbarea de mentalitate în educație prin colaborarea profesori-elevi-părinți, care poate genera rezultate extraordinare și poate ușura povara de pe umerii cadrelor didactice. Este important ca vocea elevilor să fie auzită de către profesori și de către autorități și să li se permită elevilor să se implice în găsirea de soluții pentru ca învățarea să aibă mai mult sens pentru ei”, spune Simona David Crisbășanu.
Reprezentanta Asociației ROI susține, de asemenea, introducerea dezvoltării abilităților socio-emoționale și a educației pentru dezvoltare durabilă în școli. De altfel, Simona este coautor al studiului „Dezvoltarea abilităților noncogitive la adolescenții din România”, realizat de către o echipă de experți adusă împreună de Asociația ROI pentru UNICEF România. Studiul a fost publicat în 2016 și poate fi descarcat de aici (http://aroi.ro/abilitati/).
Absolventă a ASE București, Simona are o bogată experiență profesională în domeniul comunicării și în dezvoltarea de proiecte educaționale, fiind pasionată de coaching. A părăsit lumea corporatistă pentru a introduce coachingul în educație și a inițiat acest demers prin proiectele derulate în cadrul Asociației ROI.
Începând din 2015, susține dezvoltarea Coalitiei pentru Educatie (www.coalitiaedu.ro), o federatie a ONG-urilor active în domeniu și a luat parte la diferite consultări în procesul de formulare de propuneri de politici publice în domeniul educației. În prezent, este Vicepreședinte al Consiliului Director al Coaliției.
In 2014, prestigioasa revistă Foreign Policy Romania a nominalizat-o pe Simona printre cei 100 de români care prin puterea ideilor sau a exemplului mișcă lucrurile în România. A primit premiul Femeia Anului 2014 pentru Excelență în Educație de la Revista Avantaje. In 2017, s-a aflat pe harta inovatorilor sociali din România publicată de Ashoka. Iar în 2018, a fost una dintre cele 100 de femei prezente în volumul „Forța Civică a Femeilor”.
Experiența profesională
Din punct de vedere al expertizei profesionale, Simona poate îndeplini roluri multiple, de la dezvoltator și manager de proiecte, la expert în comunicare. Cel mai mult îi place rolul de coach și facilitator în proiecte educaționale. Absolventă a ASE-București, a lucrat ani buni în presă ca jurnalist economic, iar apoi a coordonat departamente de comunicare și CSR din companii multinaționale sau românești.
De-a lungul ultimilor 10 ani, Simona a urmat numeroase cursuri de pregătire în comunicare, project management, coaching, training, consiliere vocaționala și mentoring. Din 2013, Simona este certificata de Leadership in International Management în utilizarea metodologiei Action Reflection Learning, aplicată în cadrul Zburd-Educatie prin coaching. În activitatea sa, aplică, de asemenea, principiile Solution-Focused Brief Coaching, având diplomă în Brief Coaching. Din 2016, este certificată și ca facilitator al programului Cercul Siguranței (Circle of Security), care își propune să ghideze părinții în procesul de identificare și acceptare a nevoilor copiilor lor, pentru a avea parte de un atașament sigur și sănătos
Date de contact:
E-mail: simona[at]aroi.ro
Blog : www.simonadavid.ro