Iniţiativa de a educa organizaţiile non-guvernamentale vine dintr-o necesitate foarte importantă a mediului care ne înconjoară. Există numeroase inițiative ale organizațiilor neguvernamentale în domeniul educației, dar acestea rămân nesustenabile și fără a produce impactul scontat. Principalele cauze sunt legate de faptul că liderii acestor organizații sunt prinși în activitățile operaționale, nu văd imaginea de ansamblu, oportunitățile de colaborare, nu au abilităţi de antreprenori și nici de comunicatori. De asemenea, au deficiențe în a lucra în echipă și a identifica și utiliza resurse disponibile.

Prin această acţiune urmărim să îmbunătăţim capacitatea ONG-urilor de atragere de finanţare și de îmbunătățirea comunicării lor cu publicul larg. De asemenea ne dorim crearea unui nucleu al organizațiilor neguvernamentale în domeniul educației capabil să lucreze în echipă și nu în ultimul rând sa creiam un business social care să confere autonomie financiară organizației

Este un proiect de o semnificaţie deosebită deoarece vrem ca și celelalte organizaţii să facă ceea ce facem noi, să-și materializeze scopurile în proiecte concrete, sustenabile din punct de vedere financiar și de impact.