Seminarul „Cine sunt eu” – prima activitate a Proiectului Art for Youth

Ȋn luna iunie 2012, Asociația ROI a derulat proiectul Art for Youth, finanțat prin programul Uniunii Europene Tineret în Acțiune. Proiectul și-a stabilit înca de la debut, ca obiectiv principal promovarea artei creative ca mijloc folosit în procesul dezvoltării personale și inter-personale a tinerilor, indiferent de cultura căreia îi aparțin.

Prin activități non-formale, proiectul a contribuit la îndeplinirea obiectivelor programului Tineret În Acțiune, de promovare a cetățeniei active a tinerilor, de a stabili o bună înțelegere reciprocă între tinerii care provin din culturi diferite, de a întări coeziunea socială la nivel european.

Au participat la proiect tineri din Franța, Bulgaria și România, din medii diferite (orașe sau sate), care vorbesc limbi diferite și fac parte din culturi diferite. Ei au participat la activități variate, care au îmbinat vizite în atelierele artiștilor cu un workshop de stencils și cu sesiuni de coaching. Astfel, au învățat mai multe unii despre ceilalți, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare, au descoperit mai multe despre creativitate împreună și cu voluntarii localnici.