YEEI! – Antreprenoriat la Puterea Tinerilor este un program ce încurajează tinerii din medii dezavantajate să aibă inițiativă și să gândească antreprenorial. Programul, în derulare din 2018, se adresează unui număr de 60 de elevi din 8 licee din București și câteva localități din jurul capitalei. La începutul lunii aprilie, la OK Center, 13 echipe și-au prezentat proiectele în fața unui juriu. Toate proiectele au primit finanțare de start, iar acum se află în etapa de implementare.

Echipa Woodland, formată din Denis-Andrei Andronic și Ciprian Dirva, a fost una dintre participantele la competiția de proiecte. Proiectul lor este despre realizarea unor piese de mobilier sau decorative din lemn, menite să înfrumusețeze casele oamenilor.

Cei doi tineri au câștigat 700 de lei cu proiectul lor, sumă care să-i ajute să pornească activitatea. Ei au surprins plăcut juriul și pe cei prezenți deoarece s-au prezentat cu sigla echipei lor gravată pe o bucată ovală de lemn, șlefuit și pregătit doar de vopsit. Bonus: unul dintre reprezentanții OK Center, a fost impresionat de munca lor și le-a cumpărat sigla de lemn, care a rămas expusă la centru!

Elevii în vârstă de 15 ani s-au hotărât să facă acest proiect deoarece tatăl unuia dintre membrii echipei este tâmplar, iar fiul său a preluat această pasiune. Cei doi elevi urmăresc un nou trend de utilizare a rășinilor epoxidice, care înfrumusețează și aduc un aspect individualizat produselor.

Nu le-a fost ușor să își prezinte ideea în fața jurului alcătuit din Cristian Agalopol, reprezentant al Citi Romania si Citi Foundation, finanțatorul proiectului, Ania Nedelcu de la United Way România, inițiator al programului YEEI!, Dana Dochia de la Kruk România și Viviana Cornețeanu, tânăr antreprenor la Ferma de Tărtășești.

„În timpul concursului eram foarte încrezători în noi, dar în același timp și speriați deoarece erau multe proiecte bune și interesante. La anunțarea premiilor, am avut mari emoții. Auzind numele echipei, am fost extrem de fericiți și ne-am liniștit, știind că am scăpat de presiunea competiției. Aș vrea să le transmit colegilor care nu au reușit să fie printre primii 10 ( 10 echipe care au câștigat marile premii) să nu se dea bătuți și să nu le scadă moralul, echipa Woodland îi susține”, ne-a spus Andrei Andronic, elev la Liceul Tehnologic I.C.Brătianu.

YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor (Youth Entrepreneurship and Employability Initiative) este un program ce se adresează în special adolescenților din medii dezavantajate. YEEI! este implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, fiind finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

Related Post

Posteaza mesaj

*

*