Si in 2019, mentorii Distributie Oltenia au fost alaturi de cei peste 190 de Ucenici Electricieni* din judetele Arges, Dolj, Gorj, Teleorman si Mehedinti, in pregatirea pentru meseria viitorului. Perioada octombrie-decembrie a fost destul de aglomerata atat pentru mentori, dar si pentru Ucenicii din acest program, la care și Asociația ROI contribuie ca partener. Astfel, Ucenicii Electricieni:
  • Au avut parte de noi activitati practice pe teren in saptamanile de practica;
  • Au primit primele lor salopete de lucru personalizate pentru Ucenicii claselor a X-a si a XI-a;
  • Au primit cadouri si amintiri de Craciun pentru un final de an festiv.

Orele de practica pe teren – diverse si aplicate

Incepand din luna octombrie, beneficiarii programului Ucenic Electrician au participat la activitatile de pregatire practica pe teren, invatand de la cei mai buni specialisti Distributie Oltenia.

Cum a aratat o zi de practica pentru elevii inscrisi in program?

  • masuratori de sarcina si tensiune;
  • reparatii separatoare;
  • lucrari de termoviziune;
  • montarea unor conductori pentru imbunatatirea nivelului de tensiune din retea.

Fiecare demonstratie practica aplicata a reprezentat un bun prilej pentru ca elevii sa tina pasul cu tehnologia si cu cele mai noi investitii din domeniu, aceste demonstratii desfasurandu-se sub atenta supraveghere a specialistilor Distributie Oltenia, in retelele electrice ale operatorului.

Specialistii Distributie Oltenia nu au fost singurii care i-au indrumat pe elevi in perioada de practica, acest rol revenindu-le si tinerilor interni din cadrul programului Electrician Junior**Astfel, una din surprizele rezervate generatiei de Ucenici din judetul Dolj a fost o reintalnire cu fostii colegi si actualii Electricieni Junior ai companiei, care au impartasit povesti si experiente inedite in calitate de membri oficiali in echipa Distributie Oltenia.

Craciunul a ajuns mai devreme in liceele din programul Ucenic Electrician 

In luna decembrie, meseria de Mos Craciun a fost lasata pe maini bune: mentorii Distributie Oltenia i-au surprins pe elevii inscrisi in program cu daruri specifice sarbatorilor, in semn de recunoastere pentru rezultatele obtinute pe parcursul anului.

Vestile bune nu s-au oprit aici pentru tinerii Ucenici din program. Elevii claselor a X-a si a XI-a din toate cele 5 judete partenere au primit si primele lor salopete de lucru personalizate, cu care se vor echipa pentru viitor.

Elevii au testat cu entuziasm noile salopete si au reusit sa se identifice mai usor cu rolul pentru care se pregatesc, acela de profesionist in domeniul energetic. Totodata, uniformele personalizate le-au oferit si o doza in plus de motivatie pentru a face performanta si pentru a deveni cei care vor scrie viitorul in energie.


* Despre Ucenic Electrician

Programul pilot “Ucenic Electrician” a pornit din dorinta operatorului Distributie Oltenia de a le oferi tinerilor care isi doresc o meserie de profil conditiile propice pentru a face performanta in domeniul energetic.

El a debutat in 2016, in parteneriat cu Colegiul Energetic Craiova si Liceul Tehnologic Astra din Pitesti, Inspectoratele Scolare Judetene Arges si Dolj si Asociatia ROI, si a continuat, in 2017, cu lansarea celei de-a treia clase cu profil energetic, in cadrul Liceului Energetic Targu Jiu. Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite la https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

** De la Ucenic Electrician la Electrician Junior

 

Attachments

Related Post

Posteaza mesaj

*

*