United Way Romania și Asociația ROI demarează, în martie 2018, proiectul “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” destinat elevilor din șase licee din București și împrejurimi.

“YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) este un program implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation. Programul este implementat, în paralel, și în Ungaria.

Scopul proiectului este creşterea accesului la educaţie şi integrarea socio-profesională pentru 60 de liceeni, majoritatea din medii dezavantajate. Vom urmări dezvoltarea abilităţilor socio-emoționale necesare pentru a avea succes pe piaţa actuală a muncii, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor, prin cursuri de formare, coaching şi mentorat. Cei mai implicați elevi vor beneficia de burse și de activități de practică/job shadowing în companiile cu care vom colabora.

La începutul acestui an, pe baza aplicațiilor completate de mai multe licee, au fost selectate următoarele licee partenere:

  • Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”, Tărtășești, Dâmbovița
  • Liceul Tehnologic Cojasca, comuna Cojasca, Dâmbovița
  • Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, București
  • Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” București
  • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, București
  • Liceul Tehnologic „I. C. Bratianu”, București

În procesul de stabilire a partenerilor, s-a ținut cont de situația fiecărui liceu, în sensul în care proiectul să se adreseze în special elevilor dezavantajați (navetișt, din familii nevoiașe, cu părinți plecați în străinătate sau fără părinți).

La începutul lunii martie, vor avea loc prezentări ale proiectului YEEI! în cadrul liceelor respective, astfel încât elevii din aceste licee – din clasele a IX-a și a X-a – să poată afla despre această oportunitate. Vor fi selectați 10 elevi din fiecare liceu, pe baza aplicației on-line pe care o pot completa individual sau în echipă de maximum 4 elevi până la data de 17 martie. Elevii care doresc să se înscrie în proiect, individual sau în echipă, pot completa aici aplicația on-line.

Selecția elevilor va fi realizată pe baza criteriiilor prevăzute în proiect, împreună cu reprezentanți ai fiecărui liceu partener, până la finalul lunii martie.

 

Related Post

Posteaza mesaj

*

*