18 liceeni au participat, în perioada 24 iulie – 17 august 2018, într-un program de job shadowing găzduit de compania KRUK Romania, în cadrul proiectului YEEI! – Antreprenoriat la Puterea Tinerilor, implementat de United Way Romania și Asociația ROI.

Elevi din Cojasca, Tărtășești, Snagov, Brănești și București au avut oportunitatea să fie expuși unui mediu nou pentru ei, să vadă, din interior, cum funcționează o companie mare, care sunt cerințele pentru a lucra în sectorul financiar și, de asemenea, să beneficieze de îndrumarea personalizată a unui mentor.

Tinerii au fost susținuți de către mentorii din cadrul KRUK și job coach-i din echipa YEEI în procesul lor de dezvoltare şi descoperire a punctelor lor forte. Tinerii și-au creionat un CV personalizat și atractiv, un prim pas ce le oferă şanse mai mari de angajabilitate. De asemenea, au beneficiat de sesiuni de traininguri despre carieră și IT.

18 elevi au finalizat programul de job-shadowing la KRUK. Sfârşitul practicii a fost celebrat cu baloane de recunoştinţă: către participanți, către mentori, dar şi către compania KRUK România, care a investit cu încredere şi suflet, alături de United Way România.

Ce spun elevii

Pe parcursul celor 4 săptămâni petrecute la KRUK, liceenii au înțeles cât de important este să prețuiești timpul, să folosești orice oportunitate pentru a te dezvolta, să ai mintea deschisă și dorința de a afla mai multe/de a studia, sa intelegi puterea ideilor de a deveni realitate, cu conditia sa crezi în ele și sa acționezi.

“Am petrecut timp pe lângă un avocat de la KRUK care mi-a arătat multe. A fost foarte interesant”, ne-a spus Raluca, elevă la Snagov. Pe parcursul experienţei KRUK, Raluca şi-a setat un obiectiv pe termen lung, şi anume să urmeze Facultatea de Drept şi, de ce nu, să se întoarcă la KRUK ca angajat.

“Înainte de venirea la KRUK nu ştiam ce o să fac cu viaţa mea. Cu ajutorul mentorei mele mi-am dat seama că înţeleg şi îmi place contabilitatea. Acum îmi continui la mama la muncă, practica în contabilitate”, a adăugat Bianca, din Bucureşti

Asemenea Ralucăi, Bianca şi-a clarificat calea spre studiile superioare şi, cu ajutorul mentorilor KRUK, a identificat o posibilă cale, precum şi modul în care ar putea să îmbine cariera cu pasiunea pentru limbi străine, dorind să studieze contabilitatea în limba engleză.

Datorită programului de job shadowing la KRUK, elevii au conștientizat că au înregistrat salturi în ceea ce privește:

>Încrederea în sine, comunicarea şi dezvoltarea personală, îndeosebi datorită relaţiei cu mentorii;

>Conştientizarea importanţei studiului şi dezvoltării abilităţilor pentru a obţine un loc bun pe piaţa muncii;

>Lucrul pe calculator, căutarea de locuri de muncă, resurse pentru informarea privind studiile superioare (platforme pentru joburi, informaţii despre diferite domenii de activitate);

>Cunoaşterea din interior a unei companii şi modului de funcționare a diverselor departamente;

>Conştientizarea rolului de angajat şi interacţiunea cu angajaţi din diferite departamente ale companiei.

„Și elevii ne-au adus bucurie în suflet, prin spiritul lor tânăr și dorința de a învăța. Nouă ne sunt tare dragi și cred ca au simțit. Ne bucurăm să auzim că am putut da ocazia copiilor să se descopere, să-și înteleagă menirea și să fie dornici să-și croiască un drum mai bun in viață”, ne-a măturisit, la finalul programului, Daniela Dochia, reprezentanta KRUK România.

YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) este un program ce se adresează în special adolescenților din medii dezavantajate. YEEI! este implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

 

Related Post

Posteaza mesaj

*

*