La început de aprilie, Ministerul Educației a publicat lista celor peste 1.390 de școli care au fost selectate în prima rundă de finanțare pentru granturile din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS). Școlile vor primi granturi între 70.000 și 200.000 euro pe 3 ani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Pentru multe școli – multe mici, din mediul rural – a fost prima oară când au fost puse în situația de a scrie un proiect pentru finanțare și, în plus, timpul a fost limitat.
De aceea, prin Asociația ROI, am creat un grup de sprijin pe whatsapp care în scurt timp a depășit 200 de membri, iar mulți dintre participanți au reușit să depună aplicațiile pe ultima sută de metri. Mai mult, putem sprijini școlile pe parcursul implementării proiectelor în cadrul PNRAS prin activități de îndrumare și coaching, care se încadrează la categoria servicii. Pentru mai multe detalii, puteți consulta aici prezentarea Asociației ROI. De asemenea, ne puteți contacta pe email la adresa stup@aroi.ro .

button

Pe 2 aprilie, ne-am întâlnit cu câțiva membri ai grupului pentru o întâlnire scurtă în care să surprindem lecțiile învățate din etapa de realizare a proiectelor, dar și pentru a celebra faptul că au obținut aprobare pentru proiecte și că vor trece în următoarea etapă, cea de contractare.
Întâlnirea a fost facilitată de Simona David Crisbășanu, președinta Asociației ROI, și Mirela Hagea, coach în cadrul organizației. În stil coaching, am discutat despre realizări, ce a funcționat, ce am îmbunătăți data viitoare și ce avem de apreciat – la noi și la colegii cu care am lucrat. A fost un exercițiu valoros, pe care participanții își propun să îl aplice cu colegii din școală cu care au lucrat la proiect, dar și la Consiliile profesorale sau la orele de dirigenție cu elevii. 👍 
Iată ce au spus participanții:
  • Daniela Năstase, Școala Gimnaziala nr.1, sat Parpanita-Negresti: „Sunt foarte mândră pentru că este primul proiect pe care îl concepem, iar sprijinul venit din partea acestui grup a fost o binecuvântare, un colac de salvare pentru noi.”
  • Răspunzând provocării de a aplica la PNRAS, și Mirela Munteanu, Școala Gimnazială Rădeni (IS) a dovedit curaj și perseverență. „Dacă nu aveam în spate o echipă, dacă nu ați fi fost dvs și acest grup, nu aș fi reușit. Cuvântul – cheie a fost colaborare.”
  • Irina Dincă, Școala „Dumitru Popovici” Șerbănești (Olt): „Și pentru noi a fost primul proiect. Ne-ați oferit ajutorul de care aveam nevoie ca să reușim.”
  • Liliana Panaite, Scoala Gimnaziala Geo Bogza Bălan: „Și pe mine m-a ajutat să împărtășesc exemplul nostru cu grupul. Știu că orice obstacole am întâmpina, în acest grup vom reuși împreună să le depășim!”

Mulțumim participanților pentru câtă pasiune pun în ceea ce fac și pentru că au demonstrat puterea comunității. Am primit cu recunoștință feedbackul participanților referitor la sprijinul valoros pe care l-au primit din partea noastră și a celorlați membri ai grupului sau, am putea spune, al acestui nou ROI! 🐝🐝🐝 Felicitări, tuturor! 👏

Related Post

Posteaza mesaj

*

*