Programul YEEI! – Antreprenoriat la Puterea Tinerilor dezvoltă abilitățile antreprenoriale ale elevilor, prin implicarea lor în rezolvarea unei probleme din comunitatea lor (școală, vecinătate, localitate ș.a.), pornind de la pasiunile elevilor și transpunerea acestora într-un proiect concret.

 

Criteriile principale pentru evaluare sunt:

– angajamentul de a participa la activitățile din proiectul YEEI

– calitatea colaborarii in echipa

– capacitatea de planificare si urmarire a scopului propus

– creativitatea in formularea solutiei si identificarea resurselor

– nivelul de impact în comunitate

– fezabilitatea ideii (cât de realistă este, probabilitatea de a fi implementată)

O echipa poate fi formata din 3-5 elevi. In aceasta etapa, pot fi atrasi noi colegi în echipa, dacă este motivat rolul acestora în echipa de proiect.

Cele mai bune 10 planuri de proiect/afaceri vor fi selectate pentru a fi în continuare dezvoltate și sprijinite pentru implementare în faza a doua în mai – octombrie 2019. Fiecare din cele 10 echipe va primi ca sprijin de pornire (seed money) suma de 700 RON.

TERMEN: 8 martie 2019

Depunerea formularelor de proiecte se face până la 8 martie 2019 , prin completarea integrala a acestui formular si a bugetului estimativ pe care il puteti descarca de aici.

Dacă este cazul, veți primi feedback pentru îmbunătățirea proiectelor, urmând ca variantele finale să fie trimise până la data de 20 martie.

Proiectele depuse vor fi redactate/introduse electronic în formularul de proiect, completând toate câmpurile şi respectând toate indicaţiile. Bugetul trebuie trimis prin email la sorina@aroi.ro pana la data de 8 martie. Propunerile care nu respectă formularul nu vor fi luate în considerare.

SELECȚIA FINALA: 4 aprilie 2019

Pe data de 4 aprilie 2019, intre orele 10:00 si 15:00, ne vom intâlni la OK Center, unde vă veți susține proiectele în fața unui juriu, care va decide care sunt echipele câștigătoare.

SPRIJIN

În cursul formulării proiectelor, elevii din cadrul proiectului vor beneficia de sprijinul de trainerii YEEI pentru a formula / definitiva proiectele.

Elevii din proiect au identificat deja o serie de nevoi din cadrul comunității, au dezbatut soluții. În etapa care urmează, se vor reuni în jurul unor scopuri comun pentru a acționa în comunitate, punându-și pasiunile în valoare și dezvoltând noi abilități (ex: comunicare, planificare, organizare, lucru in echipa). Concomitent, ghidați de coachi, elevii vor reflecta și își vor evalua progresele realizate din punct de vedere al dezvoltării personale.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: Sorina Floroiu, coordonator proiect (sorina@aroi.ro)

Liceele partenere în proiectul YEEI!-Antreprenoriat la Puterea Tinerilor sunt:

  • Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”, Tărtășești, Dâmbovița
  • Liceul Tehnologic Cojasca, comuna Cojasca, Dâmbovița
  • Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, București
  • Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” București
  • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, București
  • Liceul Tehnologic „I. C. Bratianu”, București
  • Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Snagov
  • Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești

“YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) este un program implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

Attachments

Related Post

Posteaza mesaj

*

*