Simona David-Crisbășanu, președintele Asociației ROI, a participat la o serie de întâlniri cu liceenii în luna noiembrie, alături de voluntarii străini ai Asociației, aflați la Urlați/Prahova, pe parcursul anului 2014.

Pe 26 noiembrie, la Vălenii de Munte, a avut loc o conferință cu peste 240 de liceeni ai Colegiului „Nicolae Iorga” pe tema „Ce vreau să fac cu viața mea?”. Reprezentanții ROI au participat la invitația doamnei Elena Frîncu, președinte a Asociației de Părinți din acest colegiu, care ne-a impresionat prin numeroasele activități derulate pentru adolescenții din oraș. Elevii au avut ocazia de a afla de la Gabrielė Paurytė și Jolanta Bertašiūtė ce poți învăța și cum te poți dezvolta participând la un proiect de voluntariat.

10438579_968427503172789_8061553227033937454_n

Tot orientarea profesională a fost tema orei de dirigenție de vineri, 14 noiembrie, de la clasa a XB de la Liceul „Brancoveanu” Urlați. O parte dintre elevii din acest liceu au fost implicați în proiectul de cicloturism implementat de Asociația ROI la Urlați, împreună cu CyclingRomania și Clubul Tinerilor Inovativi Urlați. Elevii au fost interesați să afle mai multe despre importanța dezvoltării inteligenței emoționale pentru a reuși în viață. 

urlati

Sperăm să avem ocazia să abordăm aceste subiecte și în cadrul altor întâlniri cu tinerii pe parcursul lunii decembrie. Mai multe despre Serviciul European de Voluntariat aici: www.voluntareuropean.ro

Cei 4 tineri voluntari străini aflați la Urlați sunt: Cyprien Delachenal din Franța și Gabriele Pauryte, Jolanta Bertašiūtė și Kęstutis Rainys din Lituania. Ei se afla în România de peste opt luni si pleaca la finalul lui decembrie. Proiectul este coordonat de Mircea Crisbășanu, vicepreședinte al Asociației ROI și inițiator al Cycling Romania.

Proiectul este dezvoltat de Clubul Tinerilor Inovativi UrlațiAsociația ROI și Cycling Romania, iar participarea voluntarilor a fost posibilă prin Serviciul European de Voluntariat. Scopul proiectului este investigarea și marcarea de trasee de cicloturism în zona. Prin acest proiect, tinerii au avut posibilitatea să se dezvolte și să se implice, prin diverse activităti, in comunitatea locală. Au lucrat și cu elevii din oras și, de asemenea, au călătorit mult prin România si în alte țări, așa că au ce povesti.

Posteaza mesaj

*

*