Asociația ROI a implementat în 2014 proiectul „Descoperă comunitatea ta”, la Urlați/Prahova. În acest proiect au fost implicați 4 tineri voluntari străini: Cyprien Delachenal din Franța și Gabriele Pauryte, Jolanta Bertašiūtė și Kęstutis Rainys din Lituania. Ei s-au aflat la Urlați pentru 8-10 luni, până la finalul lunii decembrie 2014 și au participat la diverse evenimente pentru tineri. Proiectul este coordonat de Mircea Crisbășanu, vicepreședinte al Asociației ROI și inițiator al Cycling Romania.

10402988_811872518869890_5281182514497422004_n

Proiectul a fost dezvoltat de Clubul Tinerilor Inovativi UrlațiAsociația ROI și Cycling Romania, iar participarea voluntarilor a fost posibilă prin Serviciul European de Voluntariat. Scopul proiectului a fost investigarea și marcarea de trasee de cicloturism în zona. Prin acest proiect, tinerii au avut posibilitatea să se dezvolte și să se implice, prin diverse activităti, în comunitatea locală. Au lucrat și cu peste 100 de elevi din oras și, de asemenea, au călătorit mult prin România si în alte țări, așa că au câștigat multă experiență, au cunoscut oameni și culturi noi.

La finalul stagiului lor în România, voluntarii au participat la întâlniri cu sute de elevi și tineri din Urlați, Ploiești, Vălenii de Munte, și București pentru a împărtăși experienta lor ca voluntari. Ei au povestit ce a însemnat în dezvoltarea lor personală, despre faptul că și-au îmbunătățit abilitățile de a lucra în echipă, de organizare, de a învăța să învețe și de a comunica. De asemenea, ei au povestit că ceea ce au aflat despre România este mult diferit față de imaginea pe care o aveau atunci când au sosit și că doresc să revină în țara noastră. Puteți accesa ideile principale prezentate de către Cyprian, Gabriele, Jolanta și Kestutis despre experiența lor aici: prezentare sev.

Tinerii români au aflat despre oportunitatea de a aplica să devină voluntari în alte țări prin SEV (Serviciul European de voluntariat). Prin SEV, costurile legate de transport/cazare/masa sunt acoperite din fonduri europene.

 

 

 

Posteaza mesaj

*

*