Turul Dunării 2013, un proiect derulat de Asociația ROI și echipa Cycling Romania, s-a încheiat cu succes. În perioada 24 iunie-9 iulie 2013, 32 de tineri voluntari români și bulgari au parcurs timp de două săptămâni peste 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga trasee de cicloturism pe malul Dunării.

Voluntarii au format opt echipe care au plecat pe 24 iunie din Călărași și Oravița și au parcurs trasee de 80-140 km / zi, ajungând în locuri pitorești, cu obiective atractive și oameni cu povești interesante. La finalul călătoriei, în data de 6 iulie, la Port Cetate, a avut loc o dezbatere în cadrul căreia echipele au prezentat rezultatele investigărilor, de la numărul de km parcurși, la provocările întâlnite pe traseu și cea mai frumoasă rută. Toate infomațiile colectate vor fi prezentate pe un portal național de cicloturism – Cycling Romania – care va fi disponibil, atât în română, cât și în engleză. Echipa Cycling Romania, coordonată de Mircea Crisbășanu, managerul proiectului, și-a propus să continue investigarea malului românesc al Dunării și în 2014, de la Călărași spre Delta Dunării.

Presa locală și centrală ne-a susținut prin publicarea a numeroase articole. Un interviu cu Mircea, publicat de Formula As – aici. Mai multe detalii pe site-ul proiectului: www.turuldunarii.cyclingromania.ro .

 

Posteaza mesaj

*

*