YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor

Detalii proiect

United Way Romania și Asociația ROI a derulat, în perioada 2018-2019, proiectul “YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” destinat elevilor din șase licee din București și împrejurimi.

“YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) a fost implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, fiind finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation. Programul a fost implementat, în paralel, și în Ungaria.

Scopul proiectului a fost creşterea accesului la educaţie şi integrarea socio-profesională pentru 60 de liceeni, majoritatea din medii dezavantajate. Am urmărit dezvoltarea abilităţilor socio-emoționale necesare pentru a avea succes pe piaţa actuală a muncii, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor, prin cursuri de formare, coaching şi mentorat. Cei mai implicați elevi au beneficiat de burse și de activități de practică/job shadowing în companii de renume.

Următoarele licee au fost selectate și au participat ca partenere în proiect:

  • Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”, Tărtășești, Dâmbovița
  • Liceul Tehnologic Cojasca, comuna Cojasca, Dâmbovița
  • Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, București
  • Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” București
  • Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, București
  • Liceul Tehnologic „I. C. Bratianu”, București

În procesul de stabilire a partenerilor, s-a ținut cont de situația fiecărui liceu, în sensul în care proiectul să se adreseze în special elevilor dezavantajați (navetișt, din familii nevoiașe, cu părinți plecați în străinătate sau fără părinți).

Related Post

Posteaza mesaj

*

*