Proiectele ROI se cristalizează în domeniile prioritare pentru noi – educație, cultură și leadership.

  • Educație

Zburd-Educație prin coaching este principalul nostru proiect în domeniul educației. A început cu un proiect-pilot derulat în 2012-2013 în 5 licee tehnologice cu rezultate slabe la BAC. Info pe site-ul www.zburd.ro și pe pagina de Facebook.

Zburd-Educație prin Coaching a demonstrat că este posibilă obținerea de rezultate excepționale atunci când profesorii, elevii, părinții și alți reprezentanți ai comunității lucrează împreună, în echipă. Proiectul a fost aplicat cu succes în 5 licee tehnologice care, la momentul selectării, în 2011, aveau o rată a promovabilității situată între 2% și 18%. În 2013, aceste licee au înregistrat creșteri importante (de 2-3 ori față de o creștere medie de 20% la nivel național). Spre exemplu, la Colegiul Tehnic din Câmpulung Muscel, promovabilitatea a crescut de la 2% în 2011 la peste 38% în 2013.

Alte rezultate notabile obținute ca urmare a implementării proiectului:

  • elevii au obţinut o mai mare încredere în sine și au învățat să lucreze în echipă;
  • comunicarea profesori-elevi s-a îmbunătățit;
  • părinții au început să se implice în viața școlii.

Pentru a împărtăși experiența și poveștile de succes ale liceelor incluse în proiect, Asociația ROI a realizat filmul documentar „Ba se poate!”. Puteți urmări un rezumat de 3 minute al filmului aici. Menirea filmului este de a inspira profesorii, elevii și părinții din alte școli să lucreze împreună. Există o variantă pentru dirigenție a filmului, care poate fi vizionată gratuit aici: http://zburd.ro/scoala-altfel/ .

Nu în ultimul rând, în parteneriat cu Institutul de Științe ale Educației, experții ROI au participat, în 2014, la susținerea cursului de “Facilitare pentru învățare permanentă” în șase orașe, pentru 800 de profesori din întreaga țară.

Rezultatele Zburd-Educație prin coaching, ne-au determinat să ne implicăm și în dezvoltarea proiectului Adoptă un liceu, derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Școala de Valori.

  • Artă

Art in Bucharest, prin care organizăm tururi ale atelierelor artiștilor în București, crește frumos. Aproape în fiecare sâmbătă, aveți prilejul să descoperiți ce înseamnă să dai frâu liber creativității în spațiul artiștilor din diverse domenii.

  • Stil de viață sănătos

Pentru cei care vor să adopte un stil de viață sănătos, ROI susține proiectul Cycling Romania, care face combinații nemaivăzute precum culesul de cireșe sau de zmeură, dormitul în fân și mersul pe bicicletă. Un ziarist de la the Guardian deja s-a minunat de sălbăticia din munții Buzăului, îți vine să crezi?

Mai multe despre proiectele noastre, precum și despre modul cum lucrăm, puteți afla din Raportul anual al Asociației ROI pe anul 2013.

Cei interesați de colaborări, ne pot contacta pe e-mail la stup@aroi.ro . La ROI, ne bucurăm întotdeauna să fim împreună cu alți oameni la fel de nebuni și de frumoși, care ne inspiră!