Premiera "Ba se poate!" la București - Foto Olivian BredaPeste 200 de persoane au răspuns invitației Asociației ROI și au participat miercuri, 12 februarie, la lansarea filmului Ba se poate!  în regia lui Tedy Necula, eveniment care a avut loc la Institutul Francez.

Puteți urmări imagini cu intervențiile invitaților la premieră aici.Au luat cuvântul dl. Stanislas Pierret, Consilier cultural al Franței în România și Director al Institutului Francez, Marian Staș, profesor la Harvard și autor al cărții “România pe bune începe cu școala pe bune”, dna Liliana Preoteasa, director general în cadrul Ministerului Educației Naționale, dl. Matthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei la București, și Ștefan Pălărie, președinte al Școlii de Valori și inițiator al programului Adoptă un liceu.Filmul realizat în cadrul proiectului Zburd – Educaţie prin coaching, implementat de Asociația ROI,  pornește de la o realitate a sistemului de învățământ: în România există licee tehnologice cu rata de promovabilitate la Bacalaureat de 2%. Adică doar unul sau doi elevi iau BAC-ul. Ce perspective au tinerii care învată în ele? Nu se mai poate face nimic pentru aceste licee? Ba se poate! – este raspunsul dat în filmul care arată că SE POATE realiza o schimbare în educaţie în România, chiar și în condițiile cele mai dificile!

Ba se poate! aduce în prim plan povestea de succes a 5 licee tehnologice care au reuşit să crească promovabilitatea la Bacalaureat de 2-3 ori, față de o creștere medie de 20% la nivel național. În plus, acestea au gasit soluţii pentru reducerea absenteismului şi rezolvarea problemelor legate de violentă.

Zburd – Educaţie prin coaching demonstrează că lucrul în echipă – profesori, elevi și părinți – aduce rezultate excepționale, chiar și în cazul în care mare parte dintre elevi provin din medii defavorizate. Filmul va inspira și alte școli să aplice acest lucru, astfel încât școala să devină un loc unde toți cei implicați să vină cu drag pentru că este școala lor”, a declarat Simona David Crisbășanu, inițiatoarea proiectului și producătoarea filmului.

Proiectul pilot a fost derulat de Asociaţia ROI în perioada 2012-2013 în cinci licee tehnologice din Sibiu, Braşov, Iaşi, Câmpulung Muscel și Bucureşti. Coachi voluntari au lucrat timp de aproape doi ani și au format în fiecare liceu câte o echipă-nucleu din care fac parte profesori, elevi și părinți. Membrii echipei au fost încurajați să stabilească obiective, să găsească soluții la diferitele situații cu care se confrunta școala lor și să treacă la acțiune.

“Am vizitat cele 5 licee și am văzut cât de mare este diferența între elevii care s-au implicat în proiect și ceilalți. Elevii care s-au implicat comunică cu o mai mare ușurință și au mai mare încredere în ei înșiși”, a explicat Tedy Necula, regizorul filmului.

În prezent, Asociația ROI derulează o campanie de strângere de fonduri pe platforma www.potsieu.ro pentru a acoperi costurile de producție și promovare a filmului, unde orice persoană poate contribui. Realizarea filmului a fost sprijinită până acum de peste 2.000 de persoane care au participat la vizionarea acestuia în cinematrografe din țară sau au contribuit prin donatii online.

Simona David-Crisbășanu si Tedy Necula - Foto Olivian Breda

Posteaza mesaj

*

*