Pe principiul „poveștile de succes pot deveni sursă de inspirație pentru alte idei mărețe”, abinuțele inventive de la Asociația ROI (www.aroi.ro) au organizat, joi, 25 iulie, în spațiul elegant și primitor de la cafeneaua Coftale, sub egida Atelierului de Răsfăț, o dezbatere despre pasiunile care ne dau curajul să ieșim din linie și să mergem pe propriul nostru drum. Discuția a reunit oameni din domenii creative, care au povestit cum au renunțat la un job “respectabil”, de regulă “corporat”, pentru a-și urma pasiunea.

Cum să facem din pasiune o ocupație?

“Mă bucur că am reușit să aducem împreună oameni din domenii diverse – comunicare, PR, dezvoltare personală, stil, design floral, dar și reciclare creativă – care să învețe și să se inspire unii de la ceilalți în tranziția de la viața de angajat la cea de liber profesionist sau antreprenor”, a spus Simona-David Crisbășanu, coordonator al proiectelor educaționale în cadrul Asociației ROI. “Din fericire, alături de noi sunt destui oameni curajoși care au pornit pe cont propriu, în domenii noi, reușind să treacă de perioada critică și să-și asigure un trai mulțumitor.  Ei sunt acum sunt exemple pentru mulți alții tentați să facă o schimbare în viața lor pentru a-și împlini visurile”, a adăugat Simona.

Mare parte dintre invitații la Atelierului de Răsfăț au schimbat deja macazul și au lăsat jobul sigur de la bancă sau cel stresant de la agenție pentru a-și urma propriul drum. Irina Toma, spre exemplu, se află printre cei care au renunțat la sectorul bancar pentru a combina coachingul cu stilul și creează accesorii handmade personalizate, în cadrul propriei afaceri – Duran Art. “Am mai mult timp să mă bucur de ceea ce fac, precum și de ceea ce mă înconjoară”, spune Irina. Oana Bernecher a dat munca de 15 ani dintr-o agenție de publicitate pe cea de design floral și a creat Flowersophy. Ambele au susținut joi ateliere pentru a-i sprijini și pe alții să-și dezvolte creativitatea.

Unii dintre participanții la Atelierul de răsfăț au ajuns în faza în care și-au dezvoltat o mică afacere și se întreabă cum poți păstra o pasiune atunci când ajungi să construiești o afacere din activitatea respectivă. Este o preocupare pusă în discuție de Flori Vlaicu, pasionată de prepararea cafelei și fondatoarea Bucharest School of Coffee. Dilema este legată, mai degrabă de a menține o activitate la nivel de hobby sau de a deveni și antreprenor, ceea ce presupune alte abilități și responsabilități. “Da, categoric! Este posibil să câștigi bani din ceea ce te pasionează. Eu am norocul să fac ce-mi place de la 18 ani, lucrând cu oamenii în domeniul dezvoltării personale”, spune Oana Stoianovici, membru al Asociației ROI și executive coach. Oana a lansat recent cu succes o serie de worshopuri de inițiere în tainele feminității sacre.

Violeta Ieremie, autoarea site-ului Scriebine.com, este un alt exemplu. “Care sau pe care?”, „vise sau visuri?”, „nivele sau niveluri?” sunt doar o parte din avalanșa de întrebările venite din partea cunoscuților și care au făcut-o să conștientizeze nevoia firească de a vorbi corect. De altfel, Violeta a mărturisit că a început să scrie primele pagini din viitoarea sa carte – “Gramatica are suflet’’. “Acum mă gândesc la un curs de scris pentru românii plecați în străinătate dornici de a rămâne conectați la limba maternă”,  a anunțat entuziasm Violeta.

Violeta Ieremie, de la scriebine.com, si Corneliu Stoian, designer

Un alt exemplu de cum pasiunea îți poate schimba viața, ajutând în același timp comunitatea, este și cel al Alinei Blaga, de la Reciclare Creativă, pe care timpul petrecut la studii în Olanda a făcut-o să se lanseze cu  alți prieteni în domeniul gestionării deșeurilor cu creativitate. “Nu m-aș fi gândit vreodată că voi ajunge să lucrez cu oameni cunoscuți, arhitecți, scenografi, artiști hand-made etc. Totul a fost posibil doar pentru că am îndrăznit”, a spus Alina, care speră ca, în curând, această activitate să devină sustenabilă.

Seara a continuat cu alte surprize, fiecare invitat alegându-și unul dintre atelierele pregătite de Asociația ROI: design floral, creație a propriului stil, pictură și coaching de grup. Aici puteți găsi mai multe fotografii de la eveniment. Foto: ioanabica.ro

Ne bucurăm că Evenimentul Zilei și romaniapozitiva.ro au relatat despre eveniment.

Atelierul de răsfăț este un proiect dezvoltat de Asociația ROI, pentru a le aduce aminte oamenilor să-și acorde momente de răgaz, dezvoltându-și, în același timp, creativitatea. Dezbaterile din cadrul Atelierului pun în discuție subiecte tabu care nu sunt abordate în mass-media, cum ar fi masa rontundă organizată, în luna iunie, parteneriat cu Feminella, pe tema calității vieții sexuale a româncelor. 

Foto colaj: Anca Tomoroagă

Despre Asociația ROI

Asociația ROI (www.aroi.ro) este o organizație neguvernamentală care activează comunități pentru pentru a facilita o dezvoltare durabilă. Asociația se implică în proiecte în domenii legate de educație, cultură, stil sănătos de viață și antreprenoriat social. Numele ROI vine de la albine, vibrație, comunitate, iar scopul organizației este de a contribui la transformarea societății prin implicare, actiune și colaborarea cu alte organizații.

 

Contact: stup@aroi.ro

www.aroi.ro

Posteaza mesaj

*

*