Simona-David-Crisbasanu-Foto-1-Marius-Alexandru-249x300Fondator – Asociatia ROI, initiator si coordonator al proiectului ZBURD – Educatie prin Coaching

Simona David-Crisbășanu este coordonator al proiectului Zburd – Educatie prin coaching, care s-a derulat cu succes in 5 licee cu rezultate slabe la Bacalaureat si elevi dezavantajati. Acest proiect, derulat în perioada 2012-2013, a demonstrat că este posibilă obținerea de rezultate excepționale atunci când profesorii, elevii, părinții și alți reprezentanți ai comunității lucrează împreună, în echipă. Pentru a impartasi rezultatele Zburd, Simona a reușit să producă filmul documentar Ba se poate!.

A fondat Asociatia ROI, infiintata in 2011, organizatie neguvernamentala care activeaza comunitati pentru dezvoltare durabila. Zburd s-a dezvoltat mai departe prin proiectul Adopta un liceu. De cativa ani, este implicata in formarea Coalitiei pentru Educatie, o federatie a ONG-urilor active in domeniu, lansata in iunie 2015 – www.coalitiaedu.ro.

Simona a lucrat cu sute de profesori, elevi si parinti si sprijina formarea unei retele de sprijin pentru profesorii altfel, implicati. Spre exemplu, în 2017-2018, a reușit să asigure participarea a circa 60 de profesori la Festivalul International de Educatie – FIEdu, organizat de Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză – Yuppi Koti la Ploiești, prin burse colectate de Asociația ROI de la susținători.

Recunoaștere

Se bucură să vadă ca eforturile ei si ale echipei Zburd primesc recunoasterea pe care o merita! In 2014, prestigioasa revista Foreign Policy Romania a nominalizat-o pe Simona printre cei 100 de romani care prin puterea ideilor sau a exemplului misca lucrurile in Romania. A primit premiul Femeia Anului 2014 pentru Excelenta in Educatie de la Revista Avantaje. In 2017, s-a aflat pe harta inovatorilor sociali din România publicată de Ashoka. Iar în 2018, este una dintre cele 100 de femei prezente în volumul „Forța Civică a Femeilor”, publicat de Andreea Paul.

Experiența profesională
Din punct de vedere al expertizei profesionale, Simona poate îndeplini roluri multiple, de la dezvoltator și coordonator de proiecte/echipe, la expert in comunicare si coach. Absolventă a ASE-București, a lucrat ani buni în presă ca jurnalist economic, iar apoi a coordonat departamente de comunicare din companii multinationale sau romanesti precum Philip Morris, Provident Financial si Adevarul Holding. Are experiență și in sectorul public, timp de un an coordonand activitatea de comunicare de la Ministerul Justiției.

De-a lungul ultimilor 10 ani, Simona a urmat numeroase cursuri de pregatire in comunicare, project management, coaching, training, consiliere vocationala si mentoring. Din 2013, Simona este certificata de Leadership in International Management in utilizarea metodologiei Action Reflection Learning, aplicata in cadrul Zburd-Educatie prin coaching. În activitatea sa, aplică, de asemenea, principiile Solution-Focused Brief Coaching, având certificare în Brief Coaching.

Un exemplu pentru downshifting

În 2014, Simona a ales să se mute de la București la Urlați (Prahova), zona Dealu Mare, împreună cu soțul ei, Mircea, care se ocupă de cicloturism. Împreună, au adoptat în 2017, doi copii, iar despre povestea lor puteți citi mai multe aici.

Publicații

Studiul „Dezvoltarea abilităților noncogitive la adolescenții din România”

13575762_10153812799693525_2298614241238350600_o

Simona este coautor al studiului  „Dezvoltarea abilităților noncogitive la adolescenții din România”, realizat de către o echipă de experți adusă împreună de Asociația ROI pentru UNICEF România. Un dolar investit în programe de dezvoltare a abilităților socio-emoțională aduce beneficii de 11 dolari pe termen lung, arată una dintre cercetările citate în studiu. Studiul a fost publicat în 2016 și poate fi descarcat de aici.

Autoare (in ordine alfabetica): Magdalena Balica, Oana Benga, Violeta Caragea, Simona David – Crisbășanu, Delia Goia, Irina Horga, Oana Iftode

Coordonare din partea UNICEF: Eugenia Apolzan, Alexandra Grigorescu

646x404-4

100 de feţe ale inovaţiei

Simona a contribuit la volumul „100 de feţe ale inovaţiei” cu un material despre Coaliţia pentru Educaţie, la capitolul dedicat societăţii civile. Articolul a fost scris în urmă cu un an (în iunie 2015), imediat după lansarea Coaliţiei pentru Educație. O variantă actualizată aici.

Date de contact:

E-mail: simona[at]aroi.ro

Profil Linkedin si Facebook

Blog : www.simonadavid.ro