Simona-David-Crisbasanu-Foto-1-Marius-Alexandru-249x300Fondator – Asociatia ROI si coordonator al proiectului ZBURD – Educatie prin Coaching

Simona David-Crisbășanu este coordonator al proiectului Zburd – Educatie prin coaching, care s-a derulat cu succes in 5 licee cu rezultate slabe la Bacalaureat si elevi dezavantajati. A produs filmul documentar Ba se poate!, pentru a impartasi rezultatele Zburd.

A fondat Asociatia ROI, infiintata in 2011, organizatie neguvernamentala care activeaza comunitati pentru dezvoltare durabila. Duce mai departe Zburd prin dezvoltarea unei noi echipe de voluntari si prin proiectul Adopta un liceu. A lucrat cu sute de profesori, elevi si parinti si sprijina formarea unei retele de sprijin pentru profesorii altfel, implicati. De cativa ani, este implicata in formarea Coalitiei pentru Educatie, o federatie a ONG-urilor active in domeniu, lansata in iunie 2015 – www.coalitiaedu.ro. În prezent, este responsabilă pentru comunicare în cadrul Coaliției.

Se bucură să vadă ca eforturile ei si ale echipei Zburd primesc recunoasterea pe care o merita! In 2014, prestigioasa revista Foreign Policy Romania a nominalizat-o pe Simona printre cei 100 de romani care prin puterea ideilor sau a exemplului misca lucrurile in Romania. Iar recent a primit premiul Femeia Anului 2014 pentru Excelenta in Educatie de la Revista Avantaje.

Experiența profesională
Din punct de vedere al expertizei profesionale, Simona poate îndeplini roluri multiple, de la dezvoltator și coordonator de proiecte/echipe, la expert in comunicare si construirea reputatiei, gestionarea crizelor si responsabilitate sociala a companiilor. Absolventă a ASE-București, a lucrat ani buni în presă ca jurnalist economic, iar apoi a coordonat departamente de comunicare din companii multinationale sau romanesti precum Philip Morris, Provident Financial si Adevarul Holding. Are experiență și in sectorul public, timp de un an coordonand activitatea de comunicare de la Ministerul Justiției.

De-a lungul ultimilor 10 ani, Simona a urmat numeroase cursuri de pregatire in comunicare, project management, coaching, training, consiliere vocationala si mentoring. Din 2013, Simona este certificata de Leadership in International Management in utilizarea metodologiei Action Reflection Learning, aplicata in cadrul Zburd-Educatie prin coaching. În activitatea sa, aplică, de asemenea, principiile Solution-Focused Brief Coaching, având diplomă în Brief Coaching.

Publicații

Studiul „Dezvoltarea abilităților noncogitive la adolescenții din România”

13575762_10153812799693525_2298614241238350600_o

Simona este coautor al studiului  „Dezvoltarea abilităților noncogitive la adolescenții din România”, realizat de către o echipă de experți adusă împreună de Asociația ROI pentru UNICEF România. Un dolar investit în programe de dezvoltare a abilităților socio-emoțională aduce beneficii de 11 dolari pe termen lung, arată una dintre cercetările citate în studiu. Studiul a fost publicat în 2016 și poate fi descarcat de aici.

Autoare (in ordine alfabetica): Magdalena Balica, Oana Benga, Violeta Caragea, Simona David – Crisbășanu, Delia Goia, Irina Horga, Oana Iftode

Coordonare din partea UNICEF: Eugenia Apolzan, Alexandra Grigorescu

646x404-4

100 de feţe ale inovaţiei

Simona a contribuit la volumul „100 de feţe ale inovaţiei” cu un material despre Coaliţia pentru Educaţie, la capitolul dedicat societăţii civile. Articolul a fost scris în urmă cu un an (în iunie 2015), imediat după lansarea Coaliţiei pentru Educație. O variantă actualizată aici.

 

 

Date de contact:

E-mail: simona[at]aroi.ro

Profil Linkedin si Facebook

Blog : www.simonadavid.ro