La finalul anului 2018 și începutul anului 2019, liceenii din programul YEEI! – Antreprenoriat la Puterea Tinerilor s-au aflat în plin proces de inspirație și cristalizare a ideilor de proiecte, în care pasiunile, talentele și visurile elevilor ii fac aceștia să preia inițiativa.

Mai mult, în luna decembrie, câteva echipe și-au asumat provocarea de a testa ideile lor și chiar de a trece la strângere de fonduri. La Liceul „Mihail Kogalniceanu” Snagov, spre exemplu, elevii implicați au cooptat și alți colegi, împreună cu care au realizat decorațiuni de Crăciun din materiale reciclabile. Din fondurile strânse care au totalizat peste 4.000 lei, au sprijinit cu diferite produse, încăltăminte și hăinuțe, copiii din 25 de familii nevoiașe.

La întâlnirea de la finalul lunii ianuarie 2019, am reușit să structurăm un buget al acestei campanii caritabile numite „Fapte bune”, pe care elevii planifică să o continue printr-o strângere de fonduri și în luna martie. A fost un moment bun pentru ca liceenii să facă un bilanț al eforturilor lor și să-și dea seama că, în acest proces, au primit foarte multă bucurie ajutându-i pe alți membri ai comunității. Diferența, de această dată, a fost că s-au gândit să-i ajute în primul rând pe colegii lor aflați în nevoie și au făcut acest lucru cu mare grijă și delicatețe, datorită implicării dnei profesoare Georgiana Busuioceanu. Elevii implicați în programul YEEI! care au fost cei mai activi, au avut multe de învățat din organizare, promovare și relaționarea cu factorii de decizie.

 

În plus, în cadrul sesiunii ne-am bucurat de talentul elevilor de a face prăjituri delicioase – o cerință la orele de specialitate. Am reușit, de asemenea, să ne testăm și să ne îmbunătățim abilitățile de lucru în echipă prin provocarea de a construi un turn spaghete care să susțină o bezea – celebra „marshmallow challenge”

“YEEI! – Antreprenoriat la puterea tinerilor” (Youth Entrepreneurship & Employability Initiative) este un program implementat în 2018-2019 de United Way Romania si Asociația ROI, finanțat de United Way Worldwide, prin generozitatea Citi Foundation.

 

 

Related Post

Posteaza mesaj

*

*